Tuesday, July 7, 2009

Kembara Ilmu Melaka 09 episod 2,,,

assalamualaikum kepada sahabat2 sekalian,,sebelum ini saya sudahpun menceritakan pengalaman pada 1st day hinggalah 3rd day di Afamosa Resort,melaka kan,jom kita lihat apa yang kami buat pada hari2 terakhir kami disana,,,

4th Day of Kembara Ilmu Melaka 09,,,

Pagi hari ini macam biasa kami semua bangun awal walaupun badan agak letih disebabkan terlampau enjoy semalam di water world..Kebanyakan daripada kami baru pertama kali masuk jadi agak gembira bersukaria sehingga tidak kenal erti penat.Kalaulah dalam situasi sebagai pelajar seperti itu alangkah bagusnya kan.

Selepas subuh berjemaah,kami membaca mathurat dan berehat sementara menunggu pakcik Husni membeli sarapan diluar.Memandangkan hari ini hari terakhir,banyak barang2 dapur sudah habis digunakan untuk makan malam semalam untuk mengelakkan pembaziran.Dalam jam10pagi, kami bersarapan bersama dan bersiap2 untuk pulang..Sebenarnya hari ini tinggal pakcik Husni sahaja yang menjaga kami kerana abang Megat dan abang Fuad terpaksa menghadiri mesyuarat di Kuala Lumpur petang semalam.

Sebelum bertolak pulang, kami bersalaman began sahabat2 yang lain dan juga pakcik Husni,,sahabat2 saya yang lain pulang dengan kereta abang fuad yang dipandu oleh 3orang driver yang handal2 belaka,,dan saya ikut pakcik Husni ke Kuala Lumpur untuk membeli tiket pulang ke Kuantan dari sana..begitulah pengalaman kami sepanjang berada disana..pengisian rohani yang begitu simple dan santai tetapi memberi banyak input dan manfaat..

*InsyaALLAH,kita bertemu lagi di dalam kembara ilmu yang akan datang..sekian wassalam,,,,

Sebelum itu,harap anda terhibur dengan gambar2 kenangan terakhie yang kami rakamkan,,

Amboi! dalam kolam pun sempat posing ye diorang ni,,takpe,,layan,,PEACE!!!

Wow! hebatnya die ni,,siapakah gerangan didalam gambar ini ye???


Inilah buggy yang boleh disewa kat resort ni,,bez kan,,tapi kami tak sewa pun,,duit `banyak` sangat..

video

last but not least,,video fireworks show yang sempat dirakam,,memang gempak fireworks disana,,semoga semua terhibur,,renung2kan dan selamat beramal,,,

No comments:

Post a Comment