Saturday, March 5, 2011

CaRa-CarA nAk c0ver Malu...(",)

Assalamualaikum wbt,

Diz artikel untuk membawa hari yang ceria kepada Readerz tapi kalau still tak ceria bermaksud kuranglah sense of humor dalam diri kita dan itu adalah satu masalah yang perlu dibanteras dengan segera, bamzah ma'ak..hehe..

Antara cara-cara nak c0ver malu atau insiden yang memalukan :-


1. kalau terjatuh sebab tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian orang ramai... lepas tu baru bangun bila takde orang nampak..

2. kalau terjatuh basikal: cepat2 naik basikal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje2 buat lawak..

3. kalau terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

4. kalau terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah2 dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan... .

5. kalau terjatuh ketika naik naik bas atau lrt: jeritlah kuat2.."oi! apa tolak2 ni?" walaupun tiada orang di belakang anda... .

6. kalau terjatuh di depan bus stop: terus buat2 pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring trus sampai malam dan takde orang lagi kat bus top tu... haa... ini lah masa sesuai untuk bangun semula... .

7. kalau terjatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan, kekasih (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda seorang je yang dpt malu... ye tak?...


hehe.. =P
Credit to Ustzh Hana nye Fb N0te..(",)


No comments:

Post a Comment